Lista dei grattacieli più alti d'Italia

Dda Wikipedia.
Vaje a: navigazione, truova
Nuvola filesystems trashcan full.png Pe' faore scancellate 'sta rrobba

Please delete / Löschen sie bitte / Cancellate prego / Supprimez s'il vous plaît / Borrade por favor / Пожалуйста, удалите
Mutivo: Traduzione automatica senza scrupolo.

Exquisite-kwrite.png

Chist'articulo nun è stato traduciuto cumpretamente. Si tenite genio, 'o putisseve fà pure vuje. Grazzie assaje! ... Ma nunn'ausate metode tipo Babelfish.

Fiùra:Palazzo lombardia set 10.jpg
Palazzo Lombardia a Milano o' palazzo cchiu granne e'l'Italia

chesta è na' listà ro' grattacièl cchiu' altì dItalià ordinàt ppe altezzà. o' 31 dicèmbr 2010 o' grattacièl cchiu' aveto in Italià è o' palazzo Lombardia a Milanò, cu unaltèzz e' 161,3 metri[1]

Sòn numeròs e' edifìc ca' superàn e' 100 metrì daltezzà, primò dei qualì, in ordinè temporalè, a' Torrè Piacentìn progètt dallomonìm architettò, terminàt into 1940 a Genovà, ca' conservèrà o' suo primatò, inizialmènt pure europeò, finò o' 1960. Dal puntò e' vistà strutturàl o' primò grattacièl costruìt in Italià è statò pèrò o' Torrionè, sempe e' Marcèll Piacentinì:[2] completàt a Brescià into 1932, rappresènt nu' adattamènt ro' progètt asciuto perdènt o' concòrs ppe a' Chicàg Tribùn Towèr ro' 1922. e' suoì 13 pianì - nu' in cchiu' ro' primò grattacièl e' Chicagò, o' Homè Insurànc Buildìng ro' 1885 - raggiungòn e' 57 metrì daltezzà. nu' nummero ro' 1932 ra' rivìst settimanàl Lillustraziòn italiàn o' indicàv comm o' cchiu' aveto edificiò in cemènt armatò dEuropa.

Mòlt e' cheste costruziòn song peràltr piuttòst interessànt pure dal puntò e' vistà storico-architettonicò, rappresentànd in alcunì casì eccellènt operè ro' razionalìsm italianò, apprezzàt e conosciùt pure allesterò, in particolàr o' Grattacièl Pirèll e' Giò Pontì e Pièr Giggino Nervì e a' Torrè Velàsc ro' gruppò BBPR, entràmb a Milanò: o' primò, cu na' formà finemènt assottigliàt ed elegantè, si discòst dai modèll americàn e' grattacielì, ppe'tramente' o' secondò, aventè na' vagà immagìn e' palàzz pubblìc medievalè, era o' risultàt e' nu' tentatìv dei suoì progettìst e' da' unidentìtà urbanà o' grattacièl tramìt allusiòn o' contèst storicò, provocànd furorè int'a' stampà internazionàl ppe via ro' suo storicismò[3].

Grattaciele avete 100 metri e cchiu[càgna | càgna surgente]

Fiùra:Pirellone.JPG
Il Grattacielo Pirelli in piazzale Duca d'Aosta a Milano.
La Torre Telecom Italia di Napoli (a destra).
Il Matitone di Genova, affiancato dalla strada sopraelevata.


Pos. Nome Località Altezza al tetto (m) Piani Anno di costruzione Note
1 Progetto Porta Nuova - Torre Garibaldi/Hines - Cesar Pelli A Milano 231 32 2011 Top raggiunto, costruzione guglia metallica (h.tot. 231 m) in corso.[4][5]
2 Palazzo Lombardia Milano 161.3 39 2009/2011 [6][7]-
3 Torre Telecom Italia Napoli 129 33 1995
4 Torre Pontina Latina 128 40 2010 [8]
5 Grattacielo Pirelli Milano 127,1 31 1960/R 2005
6 Torre Unipol Bologna 126 27 2011 [9]
7 Torre Enel 1 Napoli 122 33 1990
8 Torre Enel 2 Napoli 122 33 1990
9 Torre Saverio Napoli 118 1990
10 Torre Francesco Napoli 118 1990
11 Torre Breda Milano 117 30 1954 /R 2009 Ristrutturata
12 Condominio Marinella II Cesenatico 115 35 1958 /R 2009 Ristrutturata
13 Torre del Consiglio Regionale Campania Napoli 115 1992
14 Crystal Palace Brescia 110 30 1990
15 Torri del Tribunale di Napoli A Napoli 110 1991
16 Torre Galfa Milano 109 28 1959 Vuoto e in attesa di ristrutturazione
17 Matitone Genova 109 26 1992
18 Torre Piacentini Genova 108 31 1940
19 Torre Velasca Milano 106 26 1958 In attesa di ristrutturazione[10]
20 Torre Garibaldi/Hines - Cesar Pelli B Milano 105/110 23 2011 Top raggiunto,completamento cladding/servizi[11][12]
21 Torre Telecom Italia Genova 105 27 1998
22 World Trade Center Genova 102 25 1992
23 Ambassador's Palace Hotel Napoli 101 33 1957
24 Torre Garibaldi B Milano ~100 25 1994 /R 2010 Ristrutturata[13]
25 Torre Garibaldi A Milano 98 25 1992 In ristrutturazione[13]

Pruogiette e ' cantiere'[càgna | càgna surgente]

Pos. Nome Località Altezza (m) Piani Stato del progetto Note
1 Il Dritto Milano 220 51 Palificazione (Fondamenta) [14]
2 Il Milanone Milano 212 Progetto
3 Grattacielo della Regione Piemonte Torino 190 47 In construzione
4 Lo Storto Milano 190 44 Approvato [14]
5 Il Curvo Milano 170 35 Riprogettazione [14]
6 Grattacielo Intesa-Sanpaolo Torino 167 39 In costruzione
7 Grattacielo Fs Torino 162 Progetto
8 Torre Solaria Milano 150-157 32 In costruzione [15]
9 Grattacielo Comune di Milano Milano 150 Bozza
10 Milanofiori Sud Torre A Milano 150 Progetto
11 Milanofiori Sud Torre B Milano 150 Progetto
12 Torre Pantanedo Rho 150 Progetto [16]
13 Torre Finmeccanica Torino 150 Progetto
14 Torre Notarbartolo Palermo 144 Progetto [17]
15 Torre Diamante Milano 140 30 In costruzione [18]
16 Torre s3a-s3b Parco scientifico tecnologico Genova 140 40 In costruzione
17 Torre Della Ricerca Padova 137 Sospeso Mancanza fondi
18 Green Tower Roma 130 30 Sospeso
19 Torre Duilio Milano 130 Approvato [19][20]
20 Torre Eurosky Roma 155 33 In costruzione
21 Torre Europarco Roma 120 35 In costruzione
21 Torre Bisceglie Milano 120 Sospeso in attesa di bonifica dei terreni [21]
22 Area Ex Umberto I Torre A Mestre 115 ~32 Approvato
23 Torre MTM Rho 112 In fase di approvazione [16]
24 Bosco Verticale Torre E Milano 111,15 24 In costruzione [22]
25 Area Ex Umberto I Torre B Mestre 110 Approvato
26 Grattacielo Pp1 Padova 108 Sospeso (finanziamenti) [23]
28 Torre Produzione RAI Milano 105/130 Progetto
29 Torre CERBA Milano 100 Approvato [24]
30 Grattacielo C.so Marche (Amati) Torino 100 In attesa di concorso/bando [25]
31 Light Tower Mestre 100 In fase di approvazione
32 Torre del CNR Padova 100 In fase di approvazione [26]
33 Torre Solea Milano 100 In costruzione [15]
34 Comparto 2 Genova 100 In costruzione [27]
35 Verona Porta Sud Verona 100 Preparazione cantiere
36 Torre Materferro Torino 100 Preparazione cantiere
37 Giax Tower Milano ~100 Preparazione cantiere

Note[càgna | càgna surgente]

  1. Notizie e curiosità su palazzo Lombardia. URL cunsultato 'o 08-02-2011.
  2. Piazza della Vittoria. Brescia, Grafo, 1993.
  3. William Curtis. L'architettura moderna dal 1900. Londra, Phaidon, 2006. pp. 478-479
  4. http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=828816&page=486
  5. http://www.porta-nuova.com/it/leggi-news/article/40/20/
  6. La nuova Sede della Regione aperta al pubblico per la prima volta.
  7. http://milano.corriere.it/milano/notizie/cronaca/10_ottobre_15/trasloco-dipendenti-regione-palazzo-lombardia-formigoni-1703961536617.shtml
  8. Sito della società costruttrice
  9. http://www.urbanfile.it/index.asp?ID=3&SID=90
  10. http://www.ilsole24ore.com/art/cultura/2010-07-20/ligresti-cede-simbolo-milano-131902.shtml?uuid=AYTvpS9B
  11. http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=828816&page=486
  12. http://www.pcparch.com/#/projects/new-work/porta-nuova-garibaldi-towers-a-b-c//
  13. 13,0 13,1 Risanamento conservativo delle Torri Garibaldi
  14. 14,0 14,1 14,2 CityLife - Piano dei lavori
  15. 15,0 15,1 Sito del progetto Porta Nuova
  16. 16,0 16,1 UrbanFile - Milano | Rho - Riqualificazione dell&#039area di Pantanedo - Cerchiate
  17. Grattacielo Notarbartolo
  18. UrbanFile - Milano | Porta Nuova - Varesine
  19. http://skyscraperpage.com/cities/?buildingID=33704
  20. http://skyminoshouse.blogspot.com/2008/06/milano-citylife-nuovo-plastico.html
  21. UrbanFile - Milano | Area Calchi Taeggi- Bisceglie
  22. UrbanFile - Milano | Bosco Verticale
  23. http://mattinopadova.gelocal.it/cronaca/2010/12/19/news/un-nuovo-grattacielo-a-padova-ecco-il-pp1-di-boris-podrecca-2995609
  24. UrbanFile - Milano | CERBA - Città della Scienza
  25. http://www.skyscrapercity.com/showpost.php?p=55170811&postcount=245
  26. http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=441137&page=12
  27. http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=1177051&page=5

Voci correlate[càgna | càgna surgente]

Jonte esterne[càgna | càgna surgente]